Območna revija plesnih skupin

V začetku aprila je v Mestnem gledališču Ptuj potekala območna revija plesnih skupin, na kateri se je predstavila tudi naša na novo ustanovljena plesna skupina z imenom 7 proti 1.
Ime naše šole so zastopali devetošolci podružnične šole: Vid Šteinfelser, Nuša Trobentar, Neža Dovnik, Vita Ajd, Sara Ajd, Iris Motaln, Nina Brence in Brigita Ozimič.
Plesni predstavi smo nadeli naslov V svetu lutk. V predstavi nastopa lutkar in 7 lutk, ki jih lutkar premika in z njimi upravlja. Lutke, ki so na začetku zložene na policah je všeč, da se lahko premikajo, vendar jim s časoma neprestan nadzor lutkarja že preseda, zato se mu uprejo in ga spremenijo v lutko. Učenci so pri pripravi predstave neizmerno uživali, nastop na velikem odru pa je bila za njih še posebno zanimiva izkušnja. V gledališču smo se lahko poigrali z različnimi dodatki. Efekti dima ter igra luči in teme je predstavi dodala še posebno skrivnostno noto. Učenci so zelo usklajeno in s polno energije odplesali zastavljeno koreografijo. Kljub temu, da se naša plesna predstava ni uvrstila naprej, lahko zagotovo rečemo, da smo bili konkurenčni ostalim skupinam (tudi plesnemu društvu). Zadostili smo najpomembnejši cilj, ki smo si ga zadali in to je sproščenost in uživanje ob gibanju in glasbi.
Učencem čestitamo in želimo, da plesno-igralski talen razvijajo in nadgrajujejo tudi v bodoče.
191A0798191A0817191A0850
191A0827

24.4.2019 | Število ogledov: 47


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (24.2.2020)
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 24.2.2020, 20:44:49
obiskovalec: 2334175
 
©2012 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net