DAN ODPRTIH VRAT SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA


Kako lahko različne poklice približamo mladim? »Tako, da jim povsem od blizu pokažemo, kako poteka delo v podjetju na različnih delovnih mestih,« so prepričani na Gospodarski zbornici Slovenije, kjer z namenom informiranja mladine in njihovih staršev že tretjič organizirajo Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva.


Prijavljena podjetja bodo v četrtek, 29. novembra, ob 16.30 na stežaj odprla svoja vrata šolarjem in njihovim staršem, da jih obiščejo in v realnem delovnem okolju spoznajo različne poklicne možnosti. Na ta način skušajo šolajoči mladini vsaj nekoliko olajšati odločitev glede izbire poklica ter jim dati dobro popotnico pri njihovih nadaljnjih kariernih usmeritvah.


Cilji Dneva odprtih vrat slovenskega gospodarstva

- PONUDITI VEČ INFORMACIJ: Ponuditi učencem zaključnih razredov in njihovim staršem več informacij o procesih, naravi in pogojih dela v realnih delovnih okoljih.

- ZRUŠITI STEREOTIPE: Razbiti stereotipe o "manj" in "bolj" priljubljenih oz. spoštovanih poklicih.

- OMOGOČITI SPOZNAVANJE PERSPEKTIVNIH POKLICEV: Omogočiti mladini in njihovim staršem spoznavanje perspektivnih poklicev, ki jih naše gospodarstvo potrebuje.


Prijave na dogodek

Prijave za obisk podjetij se odprejo 12. novembra 2018 in so odprte do zapolnitve mest v podjetjih.


Več informacij o dogodku in katera podjetja bodo na voljo za obisk od ponedeljka 12. 11. 2018 na: www.odkrijsvojtalent.siS Poklicnim barometrom do zanesljivejših predvidevanj na trgu dela

S Poklicnim barometrom, ki so ga letos prvič poskusno izvedli na 7 območnih službah ZRSZ: Ljubljana, Maribor, Celje, Nova Gorica, Koper, Trbovlje in Sevnica, so ugotovili, da bodo v letu 2019 pri velikem številu poklicev potrebe delodajalcev presegle ponudbo na trgu dela, to pomeni, da bo kadra premalo. Predvidevajo tudi, da bo v letu 2019 le nekaj poklicev, kjer bo manj razpisanih prostih delovnih mest kot bo iskalcev zaposlitve v teh poklicih.

https://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/kaj-napoveduje-poklicni-barometer


Letak!
14.11.2018 | Število ogledov: 7


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (8.12.2019)
e-novice
Želite prejemati objavljene novice in fotografije po emailu?
statistika
danes smo: 8.12.2019, 1:54:53
obiskovalec: 2259561
 
©2012 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net