Teden otroka 2018 v OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica


Tudi letos smo v OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica ob tednu otroka pripravili raznolike dejavnosti.
Veliko časa smo namenili druženju, saj je bila letošnja tema tedna otroka prosti čas.
Učenci od 1. do 5. razreda so v tem tednu sodelovali v različnih dnevih dejavnosti. Vsi razredi so imeli športni dan, ki so ga izkoristili za pohod v lepem vremenu. Učenci od 1. do 3. razreda so si v sklopu kulturnega dne ogledali film Moja žirafa. Nekatera jutra so začeli s poslušanjem pravljic, v šolo so lahko prinesli tudi svojo igračo. Člani Atletskega društva Slovenska Bistrica so jim pripravili zelo zanimivo predstavitev atletike.
Prvošolci so prvič obiskali šolsko knjižnico, kjer so si izdelali izkaznico za knjižnico in poslušali pravljico, ki jim jo je prebrala knjižničarka. Teden otroka pa so s posebno zaobljubo zaključili s svečanim sprejemom v šolsko skupnost.
Učenci 2. razredov so bili še posebej ustvarjalni, saj so izdelovali rože iz krep papirja, kar so jih naučile gospe iz TD Breza iz Pragerskega, ki so tako poskrbele, da še ena spretnost naših babic ne utone v pozabo.
Za čudovito druženje s starejšimi so poskrbeli učenci 3. razredov, ki so obiskali dom za starejše v Slovenski Bistrici. Tam so stanovalcem nekaj zapeli, zaplesali, nato pa se družili ob namiznih in družabnih igrah. Vsi skupaj so se imeli zelo lepo in otroci so obljubili, da še pridejo. Tretješolci so v tem tednu imeli tudi nekaj predstavitev različnih zanimivih poklicev s strani njihovih staršev. Obiskali so tudi kmetijo Rabič v Šentovcu.
Učenci 4. razredov so se preizkusili v orientaciji, izdelali so si vetrovnico, skuhali so zdrav obrok in osvežili svoje znanje o pomenu zobne higiene. Tudi oni so poskrbeli za druženje s starejšimi, saj so povabili svoje babice in dedke, da so si skupaj pekli jabolka. Pri likovni umetnosti so ustvarjali na temo prosti čas, ogledali so si tudi film.
Prav tako so si film ogledali tudi petošolci, ki so se zabavali še ob športnih igrah ter bili ustvarjalni ob šivanju igrače. V tem tednu so izvedli naravoslovni dan, ko so si ogledali vodarno Slovenska Bistrica.
Tudi za učence predmetnega pouka ni bilo klasičnega pouka po urniku, saj so učitelji učencem pripravili raznolike ure, pri katerih so se zabavali ob športnih igrah, slikali po asfaltu, spoznavali zgodbe iz naših krajev, se igrali družabne igre, izdelovali vrečke iz starih majic, si pekli krompir. Učenci 6. razredov so ugotavljali, da je matematika lahko tudi zabavna, obiskali so Forma vivo v Makolah. Sedmošolci so spoznavali in pripravljali slovenske jedi, v sklopu filmske vzgoje so si ogledali slovenski film Gajin svet. Učenci 8. razredov so imeli naravoslovni dan o spolnosti in drogah, devetošolci pa o fosilih in čistilni napravi. Sredi tedna so osmošolce in devetošolce obiskali predstavniki različnih srednjih šol in s tem prispevali k lažji odločitvi za nadaljnje šolanje. Vsi učenci predmetnega pouka so imeli predavanje o varni rabi interneta, športni dan, kjer so se udeležili atletske olimpijade ali šli na pohod, ogledali so si tudi posebno predstavo Potovanje po svetu.
V tem tednu smo zbirali hrano za male živali za Društvo za zaščito živali Slovenska Bistrica. Učenci so tako za nekaj časa poskrbeli za hrano malim živalim iz Društva.
Feri Lainšček je v poslanici ob tednu otroka povedal:
»Želimo si čas za otroško veselje,
za družbo, za igro, za noro zabavo,
za možnost, da včasih res gremo po svoje
in polni nemira se zleknemo v travo.«

Želimo si, da bi vedno imeli čas za otroško veselje in bi vsi otroci imeli možnost kvalitetnega preživljanja prostega časa.
20181005 09570020181005 10562720181005 110659
DSC 0784DSC 0807IMG 1767
IMG 20181003 113924IMG 20181003 124055IMG 20181004 101616
Urška Tič

Fotogalerija!
10.10.2018 | Število ogledov: 37


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (20.1.2020)
Zajtrk:
carski praženec, kompot
Malica:
štručka šunka sir, jabolčni sok, bio jabolka
Kosilo:
krompirjeva kremna juha s smetano, makaronovo meso, zelena solata s korenčkom
e-novice
Želite prejemati objavljene novice in fotografije po emailu?
statistika
danes smo: 20.1.2020, 11:27:3
obiskovalec: 2299202
 
©2012 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net