NAJ KULTURNA ŠOLA NA LUTKOVNEM PODROČJU JE PODRUŽNIČNA ŠOLA ZGORNJA LOŽNICA

Podružnična šola Zgornja Ložnica že leta neguje in razvija kulturno dejavnost na šoli, zato se že nekaj časa ponaša tudi z nazivom »kulturna šola«.
Ko se je šola letos ponovno prijavljala za ta naziv, smo lahko našteli veliko dejavnosti, s katerimi skrbimo za ustrezno kulturno vzgojo. Med najbolj znanimi in tudi pri učencih priljubljeni so gotovo lutkarski krožek, pevski zbor, gledališki krožek ter folklora. Veliko in uspešno sodelujemo tudi na izvenšolskih prireditvah, kjer se imajo učenci možnost predstaviti tudi širši publiki.
Zato smo si šteli v posebno čast, ko smo dobili povabilo, da se udeležimo razglasitve »naj kulturnih šol«, ki ga vsako leto prireja javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. Manjša skupina se je udeležila prireditve, ki je 21. 9. 2018 potekala v SNG Maribor. Izjemno veseli so sporočili, da je prav naša podružnična šola dobila priznanje za izredne dosežke na področju lutkovne dejavnosti. Pri tem gre zahvala za večletno aktivno delo mentorju lutkovne skupine Venčeselj učitelju Tomažu Ozimiču, ki krožek vodi že 17. leto. V preteklih letih so ustvarili predstave: Robin Hud, Grof Drakula I., Peter Klepec, Oliver Twist, Peter Pan, Divji mož (Železni Janez), Čarovnik iz Oza, Vžigalnik, Neznani predmet na planetu Plastika ter druge. V obeležitev 100. obletnice 1. slovenske slikanice – Martin Krpan, ki jo je napisal Fran Levstik in ilustriral Hinko Smrekar, so lani ustvarili lutkovno predstavo Martin Krpan. Lutke in sceno pa so mladi lutkarji kot po navadi izdelali sami.
1

Virineja Goričan
29.9.2018 | Število ogledov: 2


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (25.5.2020)
Zajtrk:
koruzni kruh, čokoladni namaz, mleko, sadje
Malica:
črna žemljica, posebna salama, kisle kumarice, čaj
Kosilo:
korenčkova juha, špageti z bolonjsko omako, zelena solata
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 25.5.2020, 22:50:34
obiskovalec: 2467909
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net